Mitt cyniska hjärta flimrar:


- Look out your window and I’ll be gone




22:37




Ge mig något som består, som stannar, inte avstannar. Slå mig på käften bara ge mig något som inte innebär om du älskar mig kommer jag lämna dig eller om du lämnar mig kommer jag älska dig.




-

Psychedelic melancholic : när allt är upp och ner fel snurrar runt




sista veckan. dör. chockladpudding. drömmen om pepsi. iskalla fingrar, iskall kropp. men jag ger dig min morgon och dag för mer har jag inte att ge. dör lite igen. lyssnar. tittar. trippar. blåser bort. darrar. snurrar. andas in in in in in - väntar på att få andas ut.

CAN'T SLEEP, IT'S KILLING ME / MY DREAMS ARE KILLING ME

-

Kapitel     VARFÖR DU MEN INTE JAG? VARFÖR DÅ MEN INTE NU?
Hur en liten, liten ynklig fråga kan få så många svar (och fler)

Känner du dig gladare nu?
Ja,
jag hoppas det
eller vad man säger
Försöker
sprida fladdrande fjärilsvingar
åt dig, åt mig

Vi ska bli fria som fåglarna en dag, du och jag.
Med fjädrar
Vingar blir tillåtna att vecklas ut
Damm borstas av, då ska vi fly
fast mest flyga
Ta emot allt som kan ta oss framåt
Nya världar & nya perspektiv,

Precis som vi sa.
En dag,
Du och jag.

Basker ros / Ta mig till berlin



Gick till skolan och försökte vara till nytta. En byggnad
ögon och krav jag undvikit ett tag nu
Stresshjärtat var förvånansvärt lugnt men oron växte sig istället stor ikapp med moral & etikfrågorna som studsade mellan väggarna.
Förundras fortfarande hur folk kan stå och KOLLA PÅ när någon blir trampad på
ligger ned,
ihjälsparkad
Blod behöver inte spillas, det finns folk som trampas på även så:
i tystnad och frånvaro
bakom glas betong och persienn.
Ändå står de där, gestalterna. Glor med öppna ögon,
med stängda bröst utan handlingskraft
Utan kraft alls

Höstlöven har tydligen fallit när jag varit borta
I skolan kommer de snart inte ihåg mitt namn

Take me disappearing through the smoke rings of my mind, let me forget about today until tomorrow



# Har ni någonsin känt det som att ni faller? Eller som att ni står still och allt runt omkring susar förbi i hög fart? Som att allt förändras och du står i mitten men känner likadant som förut? Som att samma person som alltid ser tillbaka på dig i reflexen av spegelbilden men att ögonen är äldre?

Jag faller. Hjärtat krampar, huvudet snurrar i explosionstillstånd, venerna värker, benen viker sig under mig när jag går. På riktigt. Kroppen säger ifrån, frågan är från vad.

Det finns ju så många krig som ännu inte är utkämpade; det blåser ju fortfarande till storm.

12:33

+++

Det där nattliga besöket han gör som blir allt oftare; att kyssas i ett stentrapphus mitt i natten tills benen blir alldeles vingliga

-


del 4

Vi går längst med bilvägar äppelfält järnvägsspår. Ser det lilla område av hus familjer historier precis som det är och inte är. Som det en gång var, kanske. I ett hus bor en annan och det är väl lika bra det. I ett hjärta bor en annan och vi kommer nog aldrig lära oss fullt ut att förstå hur någon kan ge sitt hjärta till någon, ens bara öppna det lite grann, och sedan bara låta det sköljas bort med tidvattnets vågor. Hej jag känner inte dig du känner inte mig / Jag lät dig röra allt det där innanför mitt bröst men du betyder ingenting. Allt är ett skådespel nu och vi måste acceptera våra roller i det. Vem sa du att du var? Jag hör inte för basen är så hög / Jag hör inte för hjärtat slår så hårt. Vem sa någonsin att det skulle vara lätt. Att vänja sig vid ett kallnat hjärta är ungefär som att vänja sig vid att en plats man älskat inte är sig lik. Det gamla mysiga konditoriet har blivit en slaskig pizzeria och i huset bredvid bor en annan och vad spelar det egentligen för roll att dess färg har gått från klarhet i vitt till någon grådisig nyans. Det går bara inte att förstå. Det är lite som att vandra runt i en spökstad när man trampar fram på sådana ställen som en gång varit hela ens värld. Jag vet inte hur länge vi är ute och går, du och jag. Hur länge vi betraktar allt, jag kan inte fånga allt som sägs. Jag känner bara den kalla höstluften, söndagsmorgonluften och ser bara de gul oreanga löven och det krävs inte mer än så. Du gör mig lugn och röken som uppstår när din andedräkt rör vid kylan och sedan kommer ur din mun klär mig där jag går bredvid. Tiden står still hela världen har stannat och vi går i cirklar och ser på allt förfallet. Det gör mig alldeles lugn. Du.

 

15:43

Sedan satt han där och kände sig som en fånge i en bur

Idag pratade jag och min vän med den mest intressanta och klokaste människan jag någonsin stött på. Har aldrig blivit så berörd av någon främmande människa på så kort tid. Det var som att han tog all världens funderingar och hela hjärtats oroligheter och höll dem i sina händer, sa - kolla. Jag vet att ni ser. De sa att han ljög, men vi vet att allt han sa var sant. En blinkning i ögonvrån. Vi vet att vi ser.

Vi gick ut ur rummet och sedan var han helt plötsligt borta, som en vålnad. Han hade sagt allt som behövdes sägas, men kunde inte stanna där han var.

en gång blev jag full för kärlekens skull:

23:57





Det är svårt att se i mörkret men ännu svårare att känna hur det känns när jag famlar mig fram genom oss. Ibland finns det bara inga ord, och det är lika bra det. Fall fritt säger dom, men jag håller hårt om det jag känner till. Lyssnar på Bob som vanligt eller Sigur Rós eller kanske Nutid – En Morgon I Juni men tänker mest på när du viskade fram texten ur Jag ger dig min morgon, hur jag smålog. Och:

kanske är det inte svårare än så.